SmartEmbryo
Ταξινόμηση και χαρακτηρισμός εικόνων εμβρύων για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής όρασης

Η ομάδα

Η επιστημονική ομάδα πίσω απο το έργο

Embryolab

Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

H εταιρεία Embryolab, Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από το 2004 και παρέχει σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Με επιμονή στην ποιότητα και εξοπλισμό στην αιχμή της τεχνολογίας, το Embryolab πιστοποιείται από το 2007 και μέχρι σήμερα με ISO 9001:2015, EN 15224:2017. Είναι η πρώτη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης TV AUSTRIA CoVid Shield.

Την ομάδα του Embryolab απαρτίζουν κορυφαίοι γιατροί, εμβρυολόγοι, και επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων με μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το Embryolab επενδύει συστηματικά στην εισαγωγή καινοτομίας και τη βελτίωση της ποιότητας σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του και των υπηρεσιών που προσφέρει. Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια για διάχυση των καινοτόμων μεθόδων που αναπτύσσει ή/και υιοθετεί, αξίζει αναφοράς η ίδρυση του Embryolab Academy στην Θεσσαλονίκη που αποτελεί έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό οργανισμό με σκοπό να προάγει την επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει τύχει μεγάλης αποδοχής από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς εστιάζεται στην διάχυση άριστων πρακτικών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στην εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και στη δημιουργία ενός καλά δομημένου δικτύου ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών μεταξύ επιστημόνων/ερευνητών από διαφορετικές ειδικότητες σε όλο τον κόσμο.

Το Embryolab συμμετέχει ως συντονιστής στο έργο "Spermogene" με τίτλο "Ανδρική γονιμότητα: γονιδιωματική, πρωτεομική και διάγνωση. Από τον εργαστηριακό πάγκο στον ασθενή" (κωδ. έργου: T1EDK-02787) στο πλαίσιο του Α κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας "ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ -ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ" με Κωδικο ΟΠΣ 2076. Το έργο υλοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γενετικής, Εξελεγκτικής και Συγκριτικής Βιολογίας (ΒΙΟΖ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Embryolab

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΘ - ΤΦΑΠΘ

Ερευνητική ομάδα ELEDIA @ AUTH

Στο έργο συμμετέχει η ερευνητική ομάδα ELEDIA@AUTH του Τμήματος Φυσικής. Η ερευνητική ομάδα ELEDIA@AUTH ασχολείται ερευνητικά με τους ακόλουθους τομείς:

Α) Επικοινωνίες-Δίκτυα Β) Κεραίες Γ) Μέθοδοι βελτιστοποίησης Δ) Μικροκύματα Ε) Μηχανική Μάθηση ΣΤ) Σχεδιασμός ψηφιακών κυκλωμάτων και συστημάτων Ζ) Σχεδιασμός και ανάπτυξη συστημάτων IoT(Internet-of-Things) και CPS (CyberPhysicalSystems) Η) Μέθοδοι Μηχανικής όρασης

Συμμετέχει στο έργο AREThOU5A ""Αξιοποίηση Τεχνολογιών 5G-IoT για την Ορθολογική Διαχείριση και Εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων στην Αγροτική Παραγωγή, 2018. Έργο στο πλαίσιο της Δράσης Α κύκλος, ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ1ΕΔΚ-05274).

Συμμετέχει στο έργο "Σχεδίαση Συστημάτων συγκομιδής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από δίκτυα κινητών και ασύρματων επικοινωνιών", ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ.

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΘ - ΤΦΑΠΘ

ΤΜΗΜΑ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ερευνητική ομάδα Τμήματος Εφ. Πληροφορικής

Στο έργο συμμετέχει η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Εφ. Πληροφορικής. Οι ερευνητές της ομάδας ασχολούνται με τα εξείς αντικείμενα:

Α) Αλληλεπίδραση Ανθρώπου - Υπολογιστή Β) Μηχανική Μάθηση Γ) Μηχανική όραση Δ) Μέθοδοι βελτιστοποίησης Ε) IoT(Internet-of-Things) ΣΤ) Serious Games

Συμμετέχει στο έργο: "Υμνωδός - Αναγνώριση και άμεσος χαρακτηρισμός Πολιτιστικών τεκμηρίων για την εκπαίδευση και την προβολή της Βυζαντινής Μουσικής με χρήση τεχνητής νοημοσύνης" [ΚΜΡ6-0078938], MIS 6002795, Δράση «Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας» του Προγράμματος Κεντρική Μακεδονία 2021-2027.

ΤΜΗΜΑ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας